Domov    Najdi
  Kontakti    Impressum    Prijava
  Kdo smo
  ─îlani
  Pravila
  Ratingi - Naslovi
  Rezultati
  Zbirke partij
  Novice
  Klepet
  Knjiga gostov
  Povezave
  Forum

  English Language

  Prijava
From: 26.6.2012
 
28.01.2015 KON─îANA 5. SEZONA LIGE PRVAKOV Milan Horvat Vpis in pregled komentarjev1

V peti sezoni Champions League smo nastopili s ┼ítirimi ekipama. V teh dneh je bilo zaklju─Źeno tekmovanje na vseh treh .

Naj spomnim. Prva ekipa je nastopila v sestavi: SIM Milan Horvat, SIM Gregor Vohl, IM Viktor Jemec, IM ┼átefan Koro┼íec; druga ekipa v postavi: LIM Anica Horvat, David Trebi┼żan, IM Stane Koro┼íec in Matej ┼Żnuderl; tretja ekipa v postavi: Ciril Peterc, dr. Ivan Rihtari─Ź, Marjan Ve─Źek in Ljubomir Ga─Źnik in ─Źetrta ekipa v postavi: Janko Potrata, GM Matja┼ż Pir┼í, Joshua Weindel in Thomas Hugo.


Najbolj┼íi rezultat izmed na┼íih ekip je dosegla ─Źetrta ekipa.
Na┼ía ─Źetrta ekipa je s povpre─Źnim ratingom 2193 ob startu, bila deveta po vrsti in ni spadala med favorite za napredovanje. Kljub temu pa je presenetila ve─Źino ekip in osvojila odli─Źno tretje mesto za Ruskima ekipama Chess.com ÔÇô Russia (32 to─Źk) in Vityaz 2012 (30 to─Źk). Napredovanje v vi┼íjo skupino ji je prepre─Źil tretji dodatni kriterij ob delitvi mesta z ekipo Vityaz 2012. Je pa ekipa v ─Źakalnici za napredovanje ob morebitni odpovedi ekip s 1. ali 2. mesta.Na prvi deski je Janko Potrata dosegel peti rezultat z 6,5 to─Źkami (+3 -2 =7). Njegova igra je bila visokem nivoju, premagal je dva IM, poraza je do┼żivel proti igralcu zmagovite ekipe in proti dami, ki je igrala na njegovi deski.

GM Matja┼ż Pir┼í je na drugi deski dosegel najbolj┼íi rezultat z 8,5 to─Źkami (+5 =7). Tudi njegova igra je bila na visokem nivoju in je suvereno opravil s svojimi nasprotniki.

Prav tako je tudi Joshua Weindel na tretji deski dosegel najbolj┼íi rezultat z 8,5 to─Źkami (+5 =7) Tudi on je z zavidljivo igro pustil za sabo vse nasprotnike.

Thomas Hugo je z 6,5 (+2 -1 =9) dosegel osmi rezultat na svoji deski. Kot Janko na prvi deski je tudi ta v eni partiji moral priznati premo─Ź nasprotnika.


Na┼ía prva ekipa je startala z najbolj┼íim povpre─Źnim ratingom 2421 in spadala med favorite za napredovanje. ┼Żal pa statistika ni bila dovolj. Na koncu je pristala na ─Źetrtem mestu.

V tej skupini sta prav tako bili najbolj┼íi ruski ekipi Elbrus z 34 to─Źkami (+20) na prvem mestu, na drugem mestu ekipa Bestlogic Team z 33 to─Źkami (+18), na tretjem mestu je ─Źe┼íka ekipa Sagittarius z 29,5 to─Źkami in kot je ┼że re─Źeno na ─Źetrtem mestu na┼ía ekipa z 28,5 to─Źkami (+11).Dose┼żeni rezultati po deskah so bili:
Prva deska: SIM Milan Horvat (+1 -1 =10) ÔÇô deveto mesto
Druga deska: SIM Gregor Vohl (+4 =8) ÔÇô drugo mesto
Tretja deska: IM Viktor Jemec (+4 =8) ÔÇô tretje mesto
Četrta deska: IM Štefan Korošec (+3 -2 =7) - sedmo mesto
Igralca na drugi in tretji deski sta opravila svoje delo v skladu s pri─Źakovanji, do─Źim pa sta druga dva naredila manj od njunih sposobnostih.


Tretja ekipa je startala z povpre─Źnim ratingom 2207, devetim po vrsti. Na koncu je pristala na ─Źetrtem mestu.

V tej skupini je bila najbolj┼ía ruska ekipa Pitercorr ÔÇô 2 z 32,5 to─Źkami (+17, na drugem mestu nem┼íka ekipa The Underdogs V z 31,5 to─Źkami (+15), na tretjem mestu je angle┼íka ekipa 4 Vise Arbiters z 28 (+8). Na┼ía ekipa je z 21,5 (-5) to─Źkami osvojila deveto mesto.Dose┼żeni rezultati po deskah so bili:
Prva deska: Ciril Peterc (+3 =9) ÔÇô ─Źetrto mesto
Druga deska: dr. Ivan Rihtari─Ź (+1 -8 =3) ÔÇô dvanajsto mesto
Tretja deska: Marjan Ve─Źek (+2 -1 =9) ÔÇô osmo mesto
─îetrta deska: Ljubomir Ga─Źnik (+2 -4 =6) - deseto mesto


Druga ekipa je startala z povpre─Źnim ratingom 2233, sedmim po vrsti. Na koncu je pristala na desetem mestu.

V tej skupini je zmagala latvijska ekipa ekipa Termo EKO/RSF z 35,5 to─Źkami (+23, na drugem mestu ruska ekipa Bestlogic chess z 33 to─Źkami (+18), na tretjem mestu prav tako ruska ekipa Slavyane z 32,5 (+17). Na┼ía ekipa je z 20,5 (-7) to─Źkami osvojila deseto mesto.Dose┼żeni rezultati po deskah so bili:
Prva deska: LIM Anica Horvat (-4 =11) ÔÇô deseto mesto
Druga deska: David Trebi┼żan (+2 -2 =8) ÔÇô sedmo mesto
Tretja deska: IM Stane Koro┼íec (-1 =11) ÔÇô deveto mesto
─îetrta deska: Matej ┼Żnuderl (+1 -5 =6) - enajsto mesto


Podatke v številkah najdete TUKAJ.

 
  Komentarji:  
 
29.1.2015 18:25:34  ljubomir ga─Źnik   pravi ...

Splo┼íni vtis se mi zdi dober: Nekateri posamezniki smo ┼żal dosegli manj od pri─Źakovnaega.
 
  Vnesite va┼í komentar:  
 
Ime :
Email :
Komentar :
Vpišite :
 
 
 
 ChessOK - Chess Shop
 Dopisni ┼íah Slovenije
 Free Internet Chess Server
 ICC - Internet Chess Club
 ICCF
 ICCF Congress 2015
 ICCF Kongresi
 ICCF Webchess
 Lomonosov Tablebase
 Nalimov Endgame Tablebase
 Schachschule Pirs
 ┼átore Steel d.o.o.
  © Anunnaki 2009-2015  Online :  9