Domov    Najdi
  Kontakti    Impressum    Prijava
  Kdo smo
     Zgodovina
     Kontakti
     Impressum
  ─îlani
  Pravila
  Ratingi - Naslovi
  Rezultati
  Zbirke partij
  Novice
  Klepet
  Knjiga gostov
  Povezave
  Forum

  English Language

  Prijava
From: 26.6.2012
 

ZA─îETKI

V letu 2002 je svetovna dopisna ┼íahovska zveza ICCF razpisala ekipno tekmovanje, ki je mo─Źno spominjalo na nogometno ligo prvakov, 'Chanpions League'. Cilj je bil vspodbujanje ekipnega tekmovanja.

Na ekipnih tekmovanjih ICCF so do tedaj igrale igrale le reprezentance nacionalnih ┼íahovskih zvez. Le te pa so sestavljali praviloma najmo─Źnej┼íi igralci (obi─Źajno so se pojavljala ista imena), ostali igralci pa so se zadovoljili z nacionalnimi ekipnimi tekmovanji v kolikor so bila organizirana in posami─Źnimi tekmovanji, ter z raznimi vrstami posami─Źnih turnirjev. Ekipna tekmovanja pa so imela ┼íe drugi ─Źar. Na njih je bilo mo┼żno osvajanje mednarodnih norm, ne da bi bilo potrebno zmagati na turnirju (seveda glede na kategorijo le tega), kar je bil najve─Źkrat pogoj na posameznih tekmovanjih.

Kakorkoli ┼że, novo ┼íahovsko tekmovanje bi naj pove─Źalo mno┼żi─Źnost dopisnega ┼íaha v ─Źasu ko je bil v polnem zamahu prenos potez preko elektronske po┼íte. Razvoj ra─Źunalni┼ítva in interneta pa je ┼że napovedoval igro preko ┼íahovskih stre┼żnikov, ki bi naj zamenjali, marsikomu mu─Źno, administracijo, ter odpravili razno razne po┼ítne 'dogodiv┼í─Źine', predvsem v izgubljenih pozicijah.

V vseh zgoraj navedenih razlogih, se je našla skupinica, ki je naredila

PRVI KORAK

Na┼íli so se: dva 'stara dopisna ma─Źka' in dva ki jima je obi─Źajni ┼íah ali OTB (over the board), kot mu re─Źejo nekateri, ni zadovoljeval potreb, ter odlo─Źili nastopiti v tej ligi prvakov. Morda so vsi ┼ítirje imeli preve─Ź ─Źasa, ki ga niso znali porabiti. Dopisni ┼íah pa poleg ┼íaha ponuja nova znanstva, mnoge ideje kako kreativno zapolniti ─Źas, ki ti je ostajal po dnevni zaposlitvi in pehanju za cekini.

V prvi sezoni lige prvakov ÔÇô Champions League ÔÇô v letu 2002, je ekipa nastopila pod imenom ┼áportno dru┼ítvo Termit Morav─Źe, ki pa se je kasneje ob ustanovitvi ┼áahovskega kluba Morav─Źe preimenovala v ┼áK Morav─Źe (Chess Club Moravce). Ekipa je nastopila v postavi: Milan Horvat, Stane Koro┼íec, ┼átefan Koro┼íec in Marjan Ve─Źek.

V prvi sezoni Champion League je nastopilo 242 ekip, ki so bile razporejene v 22 skupin. Prvo mesto v skupini je vodilo v bodo─Źo A (prvo) ligo, drugo in tretje mesto v bodo─Źo B (drugo) ligo in ─Źetrto do sedmo mesto pa v C (tretjo) ligo.

Podrobnosti o tekmovanju najdete med rezultati.

DRUGI KORAK

V drugi sezoni 'Lige prvakov' ekipa starta pod sedanjim imenom ÔÇô ┼áK Anunnaki ÔÇô Anunnaki Chess Club v 'Ligi D'. Cilj ekipe je dose─Źi eno od prvih dveh mest in napredovanje v vi┼íjo ligo. Tekmovanje ima tudi posebnost ÔÇô prve ekipe poleg napredovanja zaslu┼żijo tudi nekaj cekinov.

To pot ekipa nastopi v postavi: ┼átefan Koro┼íec, Leon Krajnc, Stane Koro┼íec in Milan Horvat. Leon Krajnc zamenja Marjana Ve─Źka, ki vsled osebnih te┼żav za nekaj ─Źasa da ┼íahovske figure na stran.

Podrobnosti o tekmovanju najdete med rezultati.

Ekipa se v tem ─Źasu, hmm konsolidira, ─Źlani ugotovijo, da imajo poleg ┼íaha ┼íe veliko skupnih to─Źk, recimo hokej, potepanja po hribih, ÔÇŽ in sedaj ekipa ne ┼íteje ve─Ź posameznih korakov ampak

RAZCVET

┼átirje igralci niso dovolj za sestavo razli─Źnih ekip. Poleg tega igralci, ki sestavljajo ekipo v Ligi prvakov igrajo tudi na posami─Źnih doma─Źih in tujih tekmovanjih, v ekipah dr┼żavne reprezentance. Potrebni so novi igralci za bodo─Źnost.

Na posami─Źna dr┼żavna prvenstva se v naslednjih letih 'spustijo kalit' novi in sicer:
Simon Koro┼íec ÔÇô na polfinalnih turnirjih dr┼żavnega prvenstva, ki startata leta 2004 in 2005 obakrat osvoji prvo mesto, na finalu dr┼żavnega prvenstva, ki starta 2006 osvoji ┼íesto mesto.
Eva Koro┼íec in Anica Horvat se udele┼żita ┼żenskega dr┼żavnega prvenstva, ki starta v letu 2005 in osvojita ─Źetrto, oz. peto mesto. Obe igralki na sedmi ┼żenski olimpiadi nastopita za ekipo reprezentance Slovenije. Obe z vrhunskima rezultatoma. Eva na tretji deski osvoji drugo mesto, Anica pa na ─Źetrti deski prvo mesto. Obe igralki odlo─Źilno pripomoreta k temu, da Slovenija osvoji naslov olimpijskih prvakinj in hkrati prvo olimpijsko medaljo slovenskih ┼íahistov v katerikoli panogi.

─îlanska ekipa ne miruje. V decembru 2005 starta na tretjem ekipnem prvenstvu, kjer osvoji tretje mesto. Ekipi se na tekmovanju pridru┼żi nov ─Źlan, 'rokovnja─Ź' Viktor Jemec, tako da ekipa nastopa v sestavi ┼átefan Koro┼íec, Stane Koro┼íec, Milan Horvat in Viktor Jemec.

V septembru 2007 starta tretji ciklus Lige prvakov. Ekipa v sestavi Leon Krajnc, ┼átefan Koro┼íec, Stane Koro┼íec in Milan Horvat nastopi v C Ligi. Sedaj so ┼że favoriti v skupini (glede na rating), vendar jim je napredovanje u┼ílo.

Kot je ┼że omenjeno so ─Źlani redno v sestavi razli─Źnih postav slovenske reprezentance, kjer praviloma osvajajo visoka mesta, ter na posami─Źnih tekmovanjih.

Ratin┼íke to─Źke se bolj pridobivajo kot izgubljajo. V tem obdobju igralci, ki nastopajo za ekipo pridobijo naslove SIM (Leon Krajnc), IM (Stane Koro┼íec in ┼átefan Koro┼íec), ter norme za SIM (Milan Horvat in Stane Koro┼íec), IM (Milan Horvat), LIM (Eva Koro┼íec in Anica Horvat).

Podrobnosti o tekmovanjih najdete med rezultati.

 ChessOK - Chess Shop
 Dopisni ┼íah Slovenije
 Free Internet Chess Server
 ICC - Internet Chess Club
 ICCF
 ICCF Congress 2015
 ICCF Kongresi
 ICCF Webchess
 Lomonosov Tablebase
 Nalimov Endgame Tablebase
 Schachschule Pirs
 ┼átore Steel d.o.o.
  © Anunnaki 2009-2015  Online :  1